Fremtidsutsikter

BI er godt rustet til å møte stadig tøffere internasjonal konkurranse. Gjennom flere år har organisa­sjonen vist stor evne til omstilling. Virksomheten har blitt prioritert geografisk og faglig.

Styret anerkjenner at alle de strukturelle endringene har krevd mye i form av omstillingsvilje i organisasjonen. Dette har også blitt forsterket gjennom en uvanlig stor mengde forbedrings- og effektiviseringsprosjekter som ble satt i gang i 2013. Styret er optimistiske med tanke på å realisere gevinster fra disse prosjektene i 2014. Styret ser frem til at den nye ledelsen vil bygge videre på de gode resultatene som er oppnådd de siste årene.

Et solid overskudd gir rom for å styrke læringsmiljø, noe som kommer både studenter og ansatte til gode.

BI har arbeidet målrettet for å komme dit skolen er i dag. Et solid overskudd gir rom for å styrke læringsmiljø, noe som kommer både studenter og ansatte til gode. Likevel kan ingen ta romslig økonomi som en selvfølge. Styret vil i denne sammenheng understreke at dette arbeidet må fortsette med full styrke for å kunne utvikle BI videre.

Høy endringstakt i næringsliv og offentlig sektor skaper økt behov for livslang læring. BI har satset tungt på å utvikle en solid executive-virksomhet med både åpne og skreddersydde løsninger, fra korte kurs til fulle mastergrader. Samtidig er executive-virksomheten en nødvendig inntektskilde for å bygge opp under BIs faglige satsinger. Studentene bringer også med seg erfaringsbasert kompetanse som gir BI viktige impulser til undervisning og forskning.

BI har selv tatt tydelige grep for å utvikle skolen til å kunne bli blant Europas ledende handelshøyskoler.

Styret ser med interesse på debatten om universitets- og høyskolesektorens fremtid. Fra mange hold fremheves det at regjeringen må evne å ta grep som gjør sektoren mer konkurransedyktig enn tilfellet er i dag. Styret slutter seg til disse tankene. BI har selv tatt tydelige grep for å utvikle skolen til å kunne bli blant Europas ledende handelshøyskoler. En slik posisjon kan vi kun oppnå gjennom tunge faglige miljøer.

Styret vil rette en stor takk til alle ansatte for innsatsen som er lagt ned i 2013. Videre vil styret berømme samarbeidet med studentene og BIs samarbeidspartnere. BIs solide økonomi og sterke posisjon gir grunn til optimisme for fremtidig drift og utvikling.