Institutt for regnskap, revisjon og jus

Institutt for regnskap, revisjon og jus bidrar til forskningsbasert undervisning og kunnskapsutvikling innen finansregnskap, økonomistyring, revisjon, forretningsjus, skatt, eiendomsmegling, shipping, bank og forsikring samt politisk økonomi. Instituttet har hovedansvaret for all undervisning innen disse områdene ved BI.

Forskningsaktiviteten er konsentrert om næringslivsrelevant jus, revisjon, regnskapsregulering/-praksis og økonomisk styring.

Tematisk er forskningen relatert til bl.a. selskapsrettsutviklingen i Norge og i EU, børs- og verdipapirrett, eiendomsmeglingsrett, arbeidsrett og konfliktmegling, person-, bedrifts- og transaksjonsbeskatning, merverdiavgift, allmennyttige institusjoner, norsk og internasjonal regnskapsrett, intellektuell kapital og kunnskapsledelse, lederavlønning i unoterte selskaper, corporate governance, evaluering av unntak for revisjonsplikt i små aksjeselskaper.

Instituttet har en stor kursportefølje på såvel Bachelor-, Master- og Executive-nivå. Instituttet har ansvaret for Master i regnskap og revisjon, Master i skatte- og avgiftsrett, Bachelor i eiendomsmegling, Bachelor i regnskap og revisjon og Bachelor i økonomi og forretningsjus samt flere Master of Management program blant annet innen økonomistyring, revisjon, personal- og arbeidsjus og arbeids- og elevrett og grønn vekst. Instituttet er dessuten sterkt involvert i undervisning og veiledning i Management programmet i skoleledelse og “Rektorskolen” og mye bedriftsintern undervisning innen økonomistyring.

Høydepunkter:

  • Erlend Kvaal ble utnevnt til professor i regnskap.
  • Inge Unneberg ble tildelt prisen som beste foreleser ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Tromsø.
  • Espen Skaldehaug ble tildelt prisen som “årets kursholder” av Norsk kommunikasjonsforening.
  • Janicke Rasmussen arrangerte 11th European Conference on Internal Audit and Corporate Governance på BI i Nydalen.

Ansatte ved instituttet

Graf med fordeling av ansatte

Faglige Årsverk

Graf over faglige årsverk

Tre forskningssentre er tilknyttet instituttet

  • Senter for klimastrategi
  • Senter for europeiske og asiatiske studier
  • Senter for bedriftens samfunnsansvar (sammen med Institutt for innovasjon og økonomisk organisering)