Næringsliv og samfunn

BI tilpasser seg samfunnets og næringslivets behov ved å sikre at utdanning og forskning er relevant for utfordringene i fremtidens arbeidsliv. Gjennom læringssamarbeider som skreddersydde bedriftstilpassede program, konferanser og faglige seminarer, er BI en nasjonal møteplass for faglig påfyll.

For andre året på rad delte BI ut Presidential Scholarship til norske og internasjonale toppstudenter. Stipendet dekker en valgfri mastergrad ved BI. Suksessen med BIs internship-program fortsatte og studenter fikk prøve sin teori i praksis hos bedrifter som Telenor, Opera Software, DNB og Det Norske Veritas.

BI er en nasjonal møteplass for faglig påfyll, og bidrar til fremtidens arbeidsliv.

Læringssamarbeid med andre utdannings­institusjoner har også vært på agendaen i 2013. Partnerforum er et medlemsbasert forum mellom Universitetet i Oslo (UiO) og BI som tilbyr seminarer og konferanser til departementer og statlige etater. UiO og BI er enige om å undersøke om et tilsvarende partnerskapskonsept mot privat næringsliv kan være bærekraftig.

I samarbeid med NTNU inngikk BI en avtale med Statoil om å utvikle utdanningsprogrammer innenfor faget prosjektledelse. Rammeavtalen har en varighet på seks år, med opsjon for ytterligere fire år.

Samarbeidet med Fudan-universitetet i Shanghai ble styrket i 2013. Fra januar 2014 skal kinesiske ledere for første gang bli undervist av en nordisk handelshøyskole i kreativ ledelse og innovasjon.

I 1999 grunnla BI i samarbeid med Innovasjon Norge ISM University of Management and Economics i Litauen. I 2013 besluttet BI å selge det meste av sin eierandel til en nasjonal investor. Det faglige samarbeidet mellom BI og ISM vil fortsette.

BI yter vesentlige bidrag til samfunnsutviklingen gjennom forskningsformidling og del­tagelse i samfunnsdebatten.

BIs faglige medarbeidere satte i 2013 agenda for samfunnsdebatten innen sine fagområder. BI har også markert seg i debatten om strukturen på norsk høyere utdanning i året som gikk.

Kongens Fortjenestemedalje ble i 2013 tilkjent professor emeritus Göran Persson for hans arbeid med logistikkfaget og den betydning hans arbeid har hatt for utviklingen av næringsliv og samfunn.

Handelshøyskolen BI har siden 2007 samarbeidet med Redd Barna for å gi barn rett til skolegang med kvalitet. BIs julegave til ansatte i 2013 var 150 000 kroner til hjelpearbeid på Fillipinene og Syria i regi av Redd Barna. BI er også medlem av organisa-sjonen Scholars at Risk som promoterer akademisk frihet og menneskerettigheter for akademikere over hele verden.

Handelshøyskolen BI skal være en bærekraftig og miljøvennlig skole som skal kunne sammenligne seg med de ledende handelshøyskoler i Europa. I 2013 ble det fastsatt ambisiøse mål for BIs arbeid med miljø og klima, og flere tiltak ble iverksatt. Tiltak for energi­effektivisering og kjøp av klimakvoter gjorde at BI Oslo i 2013 oppnådde status som klimanøytral. BI Oslo, BI Bergen og BI Trondheim fikk alle sertifisering eller resertifisering som Miljøfyrtårn, mens BI Stavanger startet prosessen med å bli sertifisert for første gang. Nye system for kildesortering ble rullet ut i alle fellesområder på BI Oslo. 16 ladestasjoner for el-biler ble etablert i parkeringskjelleren i Nydalen. BIs virksomhet forurenser ikke det ytre miljøet.