Akkrediteringer og rangeringer

I mai 2014 fikk BI akkreditering i AACSB og nådde med det et viktig kvalitetsmål. Handelshøyskolen BI er nå en Triple Crown-skole.

Akkreditering

Det har vært en del av BIs langsiktige strategi å oppnå kvalitetsstempel som en av Europas ledende handelshøyskoler. For en handelshøyskole med internasjonale ambisjoner er det særlig tre akkrediteringer som gjelder: Europeiske EQUIS (European Quality Improvement Systems), den amerikanske AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) og den britiske AMBA (The Association of MBAs). Skoler som har alle tre kalles for Triple Crown-skoler, og disse stiller i en egen klasse blant handelshøyskoler internasjonalt. Kun om lag 70 av verdens ca 15 000 handelshøyskoler kan skilte med trippel akkreditering.

Akkrediteringer er et vitnesbyrd på BIs faglige kvalitet. Status som Triple Crown styrker BIs omdømme nasjonalt og inter­nasjonalt, det åpner dører for nye samarbeidspartnere og øker verdien av et vitnemål fra BI.

BI har hatt akkreditering i EQUIS siden 1999, akkreditering i AMBA siden november 2013 og akkreditering fra AACSB siden mai 2014. I 2008 ble BI akkreditert som vitenskapelig høyskole av NOKUT.


BI has triple accreditation: AMBA, Equis and AACSB

Rangering

BI rykket i 2014 opp til en 38. plass på den årlige Financial Times-rangeringen. De siste tre årene har BI klatret hele 32 plasser på den prestisjefylte rangeringen, og rangeres nå som nummer tre i Norden.

BI er med i tre av totalt fire kategorier i rangeringen for 2014. Dette inkluderer Executive MBA, Masters in Management (siv.øk) og Executive education (customised og open enrolment).

I rangeringen Eduniversal Business School rankings ble BI i 2014 vurdert å være blant de mest innflytelsesrike handelshøyskolene i verden. BI fikk en 26. plass i den globale kåringen, nummer 17 i Europa.