Institutt for samfunnsøkonomi

Institutt for samfunnsøkonomi bidrar til forskningsbasert undervisning og kunnskapsutvikling i samfunns­økonomiske disipliner og i metode på alle nivåer. Instituttet arbeider med temaer knyttet til arbeidsmarkedsøkonomi, internasjonal makroøkonomi, næringsøkonomi og konkurransepolitikk, penge- og finanspolitikk, miljø- og energiøkonomi, matematikk, statistikk og økonometri. Instituttets faglige ressurser utfører jevnlig utrednings­oppdrag for foretak og organisasjoner i offentlig og privat sektor og bidrar til debatt om økonomiske temaer.

Instituttets medarbeidere publiserer sin forskning i anerkjente internasjonale vitenskapelige tidsskrift og er medlem av vitenskapelige redaksjonsråd. I 2012 publiserte blant annet Rune Sørensen og Espen R. Moen artikler i toneangivende, internasjo­nale tidsskrift.

Det er grunn til å fremheve Benny Geys med hele ni publikasjoner hvorav fire på nivå 2, tilsammen 18,65 publikasjonspoeng.

Flere forelesere tilknyttet instituttet mottok utmerkelser for sin undervisning: Robert Hansen ble kåret til årets foreleser ved BI Drammen, Svein Lund ble årets foreleser ved BI Kristiansand og Erling Røed Larsen ble årets foreleser på MBA-studiene.

Et nytt forskningsprogram i samarbeid med Statoil ble innledet i 2012. Programmet ligger under senter for anvendt makro- og petroleumsøkonomi som ledes av professor Hilde C. Bjørnland. Programmet går over fem år og finansierer doktorgradsavhandlinger, doktorgradskurs og veiledning etter modell fra Norges forskningsråds opplegg for Nasjonale forskerskoler. Tre av instituttets syv nye doktogradsstudenter i 2012 var tilknyttet dette prosjektet.

Ansatte ved instituttet

Graf med fordeling av ansatte

Faglige Årsverk

Graf over faglige årsverk

Fire forskningssentre er tilknyttet instituttet

  • Senter for anvendt makro- og petroleumsøkonomi (Leder: Hilde C. Bjørnland)
  • Senter for anvendt statistikk og økonometri (Leder: Ulf Henning Olsson)
  • Senter for monetær økonomi (Leder: Arne Jon Isachsen)
  • Senter for forskning i økonomi og ledelse (Leder: Espen R. Moen)