Fremtidsutsikter

BI har i 2012 gjennomført store endringer som gjør det mulig å konsentrere ressurser omkring aktiviteter det skal satses på fremover. Dette er et fundament som gjør styret optimistisk med tanke på fremtiden.

Utfordringen blir nå å løfte BI til et enda høyere nivå. Men det er vanskelig å skulle oppnå et konkurransefortrinn gjennom tilbud av studier og program som også andre Handelshøyskoler leverer. På mange måter ligger det i kortene hva en spesialisert institusjon som BI skal og må bidra med. Derfor satser BI tungt på digitalisering.

Gjennom et investeringsbudsjett på 120 millioner i 2013 ønsker BI å ta en ledende posisjon når det gjelder utvikling av digitale løsninger. Sentralt i dette arbeidet står digitalisering av eksamen.

Styret må bare konstatere at videre-gående skole er kommet lengre enn vår egen sektor i utvikling av slike eksamensformer. BIs ferske studenter vil dermed være vant til å avlegge eksamen på PC og tilsvarende utstyr, og må derfor kunne forvente at slike muligheter også finnes når de tar steget ut i høyere utdanning.

En annen positiv gevinst er at effektivi-sering av eksamensarbeidet også vil medføre betydelige forbedringer av logistikken rundt sensurarbeidet, og dermed kunne føre til et viktig gjennombrudd i arbeidet med å komme sensurforsinkelser til livs.

Også i fremtiden må BI bestrebe seg på leveranser som gjenspeiler studenter og bedrifters etterspørsel. BI er avhengig av å tilby forskningsbasert utdanning det er betalingsvilje for.

Høy endringstakt i næringslivet skaper økt behov for faglig oppdatering og påfyll. Gjennom satsingen på BI Executive skal BI i årene fremover møte behovet for etter- og videreutdanning. Kombinasjonen av bredde, volum, relevans og faglig ­tyngde skal gjøre BI til en foretrukket partner for livslang læring, også på en internasjonal arena.

Med en endringsvillig og faglig sterk organisasjon er BI godt rustet til å møte kunnskapssamfunnets krav og forvent-ninger på kort og lang sikt.

Voksende ungdomskull og økt behov for arbeidskraft med økonomisk og administrativ kompetanse i årene fremover gir også grunn til optimisme. Styret ser frem til at en dyktig administrasjon skal fortsette å bygge et BI som kan hevde seg blant gode internasjonale skoler.

Styret retter en stor takk til ansatte og ledelse for innsatsen i året som har gått. De gode resultatene skyldes solid arbeidsinnsats og et stort engasjement. Styret retter også en stor takk til BIs studenter og alle BIs samarbeidspartnere.