Næringsliv og samfunn

Gjennom 2014 har BIs faglige medarbeidere bidratt i samfunnsdebatten på mange områder. Omstillinger i norsk økonomi har gjort BIs kommentarkompetanse svært etterspurt dette året.

BI regner det som sentralt for en handelshøyskole å stille kompetanse til rådighet i aktuelle samfunnsspørsmål, og å inkludere slike spørsmål løpende i undervisningen. BIs faglige medarbeidere bidro i 2014 med i snitt ti artikler eller kommentarer i norske medier hver dag.

Arbeid med bærekraft og miljø ble ytterligere løftet på agendaen i 2014. Alle BIs campuser i Norge er nå miljøfyrtårnsertifisert. I 2013 ble det fastsatt ambisiøse mål for BIs arbeid med miljø og klima, sentrale tiltak i 2014 har vært å aktivt motivere/informere alle BIs ansatte, studenter, leietakere og leverandører til å utføre sine oppgaver på en miljøvennlig og ansvarlig måte. Siden 2011 har BI kuttet sine klimagassutslipp med 8 prosent.



Interessen for miljø og bærekraft har i 2014 gitt et løft for flere av BIs fagmiljø. Executive Master of management-programmet Grønn Vekst var nytt i 2013 og hadde en vekst i antall deltagere i 2014.

I året som gikk ble flere saker knyttet til sektor for høyere utdanning løftet av Kunnskapsdepartementet. BI har vært aktivt deltagende i debatter om struktur og finansiering av høyere utdanning. Disse prosessene fortsetter inn i 2015. I 2014 har BI tatt imot både kunnskapsministeren og finansministeren som gjesteforeleser og debattdeltager. Kirke-, utdannings og forskningskomiteen gjestet også BI i året som gikk.

BI Alumni er et globalt nettverk av over 68 000 alumni i over 80 land, og kunne i 2014 tilby 13 profesjonelle og 3 regionale nettverk i Norge i tillegg til 19 internasjonale nettverk.

Tilbudet om næringslivsrelevant internship som en del av studieløpet ble utvidet med flere plasser på både bachelor og master. Masterstudentene kunne søke internship hos partnere som Backe Gruppen, DNB, DNV GL, Eniro, Leger Uten Grenser, Microsoft, Nordea, Norsk Hydro ASA, Opera Software, PA Consulting Group, Posten Norge AS og Telenor. Bachelorstudentene kunne velge blant over 70 bedrifter BI samarbeider med om internship.

Handelshøyskolen BI har siden 2007 samarbeidet med Redd Barna for å gi barn rett til skolegang med kvalitet. BIs julegave til ansatte i 2014 var 150 000 kroner til dette arbeidet. BI er også medlem av organisasjonen Scholars at Risk som promoterer akademisk frihet og menneskerettigheter for akademikere over hele verden. BI fornyet i 2014 engasjementet i FNs UN Principles for Responsible Management Education (PRME).