Akkrediteringer og rangeringer

I juni fikk BI reakkreditering for fem nye år i Equis. Dette er en anerkjennelse og en bekreftelse på BIs status som Triple Crown-skole.

Akkrediteringer er et vitnesbyrd på BIs faglige kvalitet. Statusen som en Triple Crown-institusjon styrker BIs omdømme både nasjonalt og internasjonalt, samtidig om det øker verdien av et vitnemål fra BI. Akkrediteringsarbeidet er prosesser som bidrar til at BI har et kontinuerlig fokus på kvalitetsutvikling i alle deler av organisasjonen.

For en handelshøyskole med internasjonale ambisjoner er det særlig tre akkrediteringer som gjelder: Europeiske EQUIS (European Quality Improvement Systems), den amerikanske AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) og den britiske AMBA (The Association of MBAs). Skoler som har alle tre kalles for Triple Crown-skoler, og disse stiller i en egen klasse blant handelshøyskoler internasjonalt. Kun om lag 70 av verdens ca 15 000 handelshøyskoler kan skilte med trippel akkreditering.

BI har hatt akkreditering i EQUIS siden 1999, akkreditering i AMBA siden november 2013 og akkreditering fra AACSB siden mai 2014. I 2008 ble BI akkreditert som vitenskapelig høyskole av NOKUT.


BI has triple accreditation: AMBA, Equis and AACSB

Financial Times-rangeringen

BI ble rangert som nummer 41 på den årlige Financial Times Business School Ranking i 2015, og bekrefter med det en plassering blant de beste handelshøyskolene i Europa.

Financial Times-rangeringen består av fem separate delrangeringer, hvor BI deltar i fire av dem. Den femte er en vurdering av fulltids MBA-program, et tilbud BI ikke har.

BI-Fudan MBA-programmet ble rangert blant de beste Executive MBA-programmene for tredje år på rad, og klatret i 2015 syv plasser til plass nummer 48 på listen. BIs eget Executive Master of Business Administration (BI EMBA) kom inn på listen for første gang på plass nummer 98.

De europeiske handelshøyskolene blir rangert ut i fra ulike kriterier, som blant annet inkluderer studentenes gjennomsnittslønn og karriereutvikling etter tre år, antall doktorgradsstudenter, internasjonalisering av programmene, fagstaben og studentene, samt kundetilfredshet.

Eduniversal

I Eduniversal Business School rankings ble BI i 2015 vurdert å være blant de hundre skolene som får fem «palmes of excellence», noe som betyr at BI regnes som en «universal business school with strong global influence».