Akkrediteringer og rangeringer

I 2013 nådde BI viktige milepæler innen akkreditering og rangering. Dette er håndfaste bevis på BIs internasjonale status, og skaper stolthet blant både studenter og ansatte.

For en handelshøyskole med internasjonale ambisjoner er det særlig tre akkrediteringer som gjelder: Den europeiske Equis (European Quality Improvement Systems), den amerikanske AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) og den britiske AMBA (The Association of MBAs). Skoler som har alle tre kalles for «Triple Crown»–skoler, og disse stiller i en egen klasse blant handelshøyskoler internasjonalt. I 2013 var det cirka 70 av omtrent 15.500 handelshøyskoler på verdensbasis som kunne smykke seg med Triple Crown-status.

BI har oppnådd to av tre nødvendige trinn på veien mot «Triple Crown»-status.

AMBA akkrediterer institusjoner for høyere utdanning på grunnlag av fulltids- og deltids MBA-programmer, og ga i 2013 full pott til både BIs eget EMBA-program, og programmet som BI har sammen med Fudan University i Kina, det såkalte «BI-Fudan MBA-programme». BI har hatt Equis-akkreditering siden 1999, og med AMBA-akkrediteringen i 2013 har BI oppnådd to av tre nødvendige trinn på veien mot «Triple Crown»-status.

European Business School Ranking 2013

Handelshøyskolen BI oppnådde en 44. plass på den årlige Financial Times skolerangeringen i 2013. Med det klatret BI hele 18 plasser fra samme rangering i 2012. For første gang tok BI også plass på listen over de beste Open Enrolment-programmene (kortvarige videreutdanningsprogrammer). Med en 69. plass på verdensbasis og en 34. plass i Europa, konkurrerer BI i enda en av delrangeringene på den prestisjetunge listen. Også i 2013 var BI inne på listen over verdens best rangerte skreddersydde programmer med en 70. plass på verdens­basis og som nummer 32 i Europa. Siviløkonomstudiet ble i 2013 regnet blant de 70 beste Master of Science in Business studier i verden.

MBA-programmet BI har etablert i samarbeid med Fudan University i Shanghai debuterte på en 54. plass på Financial Times’ rangering av de 100 beste MBA-deltidsprogrammene i verden. Med det deltar BI i fire av de fem mulige delrangeringene til Financial Times.